Заступник мера Франківська закликав людей не купувати квартири в незаконній будові на Мазепи 144


Сьогодні, 11 лютого відбулася прес-конференція стосовно незаконної забудови біля озера на Мазепи, 144, де будує колишній ДТСААФ.

Конфлікт розпочався з того, що ГО «Товариство сприяння обороні України» незаконно віддало  комунальну земельну ділянку під будівництво багатоповерхового будинку. І як запевнили присутні на зустрічі журналісти, уже зараз ведеться продаж квартир у майбутній новобудові за дуже низькою ціною в 450 доларів за кв.м.

У свою чергу заступник міського голови Олексій Кайда закликав містян не купувати квартири у цій новобудові.

«Я звертаюся до жителів міста не купувати квартири в цих будовах, які примикають до ДСАФ, тому, що ми докладемо усіх зусиль, щоб ці будівлі не прийняли в експлуатацію. Щоб потім не вибудовувалися черги з ошуканих людей під міською радою з вимогою допомогти їм. Нехай ці люди які вже купили квартири ідуть до цієї фірми з претензіями», - закликав Кайда.

У свою чергу замовник будівництва, голова ГО «Товариство сприяння обороні України» Петро Никитюк, почав кричати, що має всі документи на будівництво. І навіть пообіцяв засипати котлован і поставити на його місці дитячий майданчик, якщо суд визнає будівництво самочинним. Проте назвати жодного документу чи дозволу на будівництво, який у нього є, не зміг.

Розмова помалу перейшла у взаємні звинувачення. Присутній на прес-конференці депутат міськради Андріан Волгін поцікавився у Никитюка звідки взявся позашляховик BMW X5, який зберігається в гаражі вищезгаданої громадської організації і хто на ньому їздить. Адже Никитюк запевняв, що ГО «Товариство сприяння обороні України» дуже бідне і немає фінансування. На це керівник організації відповів, що автомобіль - це подарунок від інвесторів, тобто будівельної компанії яка виконуєтам роботи, а використовується він для потреб їхнього товариства.

Никитюк у свою чергу теж почав запитувати, звідки депутат має гроші на дороговартісний Dodge і чому автомобіль не в АТО. На це Волгін заявив, що купив її за 2 тисячі доларів і вона не розмитнена. Та влада пішла на поступки волонтерам і дозволила їздити на нерозмитнених автомобілях, але з особливими номерами. Окрім того, запевнив депутата, ця машина не може бути в АТО, бо вона зареєстрована на "Поранені SOS" і  він використовую її для потреб волонтерів.

На це Никитюк зауважив, що блокування будівництва не є потребою волонтерів.

Як писав раніше Бліц-Інфо, замовник будівництва, колишній ДОСААФ, а тепер громадська організація «Товариство сприяння обороні України» не допускає архбудінспекцію на самовільне будівництво біля міського озера.