Спочатку було страшно, але поїдемо знову: Франківські комунальники розповіли, як будували фортифікації на Донеччині


Франківські комунальники перевиконали план і повернулися з Донеччини додому.
Там 36 працівників міських комунальних підприємств долучилися до будівництва фортифікаційний та оборонних споруд недалеко від лінії фронту. В Івано-Франківську їх особисто привітав та подякував очільник громади Руслан Марцінків. 

«Ми пишаємось нашими комунальними працівниками. Бачите, незважаючи на те, що 280 чоловіків з наших підприємств воюють сьогодні в лавах ЗСУ, ми також встигаємо робити ті роботи, які потрібно зробити по місту і саме головне, - допомагати споруджувати фортифікаційні споруди. Тому вдячні своїм працівникам. Це була перша така наша тура. Зараз буде друга така тура. Тобто ще частина наших комунальників поїде робити фортифікаційні споруди, бо насправді дуже потрібно зараз облаштувати фортифікаційні споруди на Донеччині, для того, щоби ворог не пройшов. І щоби ми захистили і зберегли життя нашим військовим», - розповідає Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

І вже вдруге бригаду франківських комунальників очолив заступник директора Департаменту інфраструктури та житлової і комунальної політики Геннадій Пономаренко. Розповідає, що перший тиждень було найважче. Далі втягнулися в роботу і виконали її найкраще.

«Роботи було дуже багато. Насправді колектив підібрався такий, що розприділили між собою роботу. Чемно і дружньо все зробили. Було важко, коли треба було зорієнтуватися, який вид робіт, який об’єм. Але порозбирали завдання і потім робота йшла як конвеєром. Проблем якихось не виникало, ми знали прекрасно, що ми робимо і для чого ми це робимо. В принципі виконали достойно, зараз маємо ще їхати», - розповідає заступник директора Департаменту інфраструктури та житлової і комунальної політики Геннадій Пономаренко.

Водій тролейбуса КП «Електроавтотранс» Ігор Ніселовський також долучився до будівництва захисних споруд у Донецькій області. Розповідає, в ході роботи буквально крок за кроком вчився тонкощам будівництва таких об’єктів. Відтак, вже на початку наступного тижня пан Ігор повертається назад на схід допомагати хлопцям.

«Я пройшов АТО свого часу. Які емоції? Вибухи було чутно. Все хотілося зробити краще для того, щоби зміцнити оборону. Хотілося допомогти хлопцям, які потім підуть в ці споруди. Складно було, що не знав роботи. Я водій, не штукатур і не маляр. Тому цьому всьому треба було вчитися по-новому. Але ми з Франківська, ми все можемо. Не знаю, щось потягнуло другий раз. Тим більше роботу знаємо, не хочеться підводити хлопців», - зауважує водій тролейбуса КП «Електроавтотранс» Ігор Ніселовський.

Ранок починали удосвіта з кави, а далі автобус довозив усіх до роботи. Попри тяжку фізичну працю під час будівництва оборонних споруд, чоловіки проробленою роботою задоволені. Кажуть, все залежить від команди. 

«Перших пару днів було страшно. То привикається. А боятися що тут, а що там треба. Не знаю, ідете, зашпортались, впали. Ніколи не знаємо, що буде. Враження хороші, казати, що було погано – то ні. Супер було. Добре, що команда зібралася така, що один одного розумів. Це найголовніше», - розповідає працівник КП «Електроавтотранс» Роман Стародубець.

Перепочинок в наших комунальників буде недовгим. Вже у понеділок чоловіки знову вирушать на схід. 

«Поки Бог дає здоров’я, то можу їхати щось робити. Допомагати хлопцям», - зізнається працівник Локомотиворемонтного заводу Іван Семчук.

Нагадаємо, раніше франківські комунальники вже виїжджали на Херсонщину для ліквідації наслідків затоплення Каховської ГЕС: розчищали вулиці, розмулювали під’їзди та налагоджували інфраструктуру у місті. Зараз же головне завдання для наших комунальників – спорудження фортифікаційних об’єктів та захисних споруд для наших захисників.
 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!