1 вересня на Прикарпатті святкуватимуть з новосіллями


Першого вересня в Івано-Франківській області святкуватимуть новосілля відразу у двох дитсадках та буде відкрито новеньку школу.

В селі Хотимир Тлумацького району аби забезпечити діточок дошкільною освітою витратили понад 300 тисяч гривень. Як розповідає сільський голова Дмитро Капуляк, «в навчально-виховному комплексі загалом навчатиметься 70 дітей, з них 14 дошкільнят. Для садочка придбано нові меблі, а на території облаштували ігровий майданчик, тож, сподіваюсь, що дітям буде комфортно в садочку».

Так само новосілля святкуватимуть і в Рогатинському районі. В селі Чаргів провели реорганізацію малокомплектної  школи у якій навчається 35 учнів в навчально-виховний комплекс. Створено одну групу дитсадка, у якій дошкільну освіту здобуватимуть 20 дітей. Для малечі зробили капітальні ремонти приміщення. Проведено заміну вікон, дверей, підлоги, облаштовано санвузол та ігрову кімнату.

Найбільше ж свято буде у школярів села Білоберізка Верховинського району, адже першого вересня відкриються двері новозбудованої школи. Вчитиметься там 192 учня. Загальна вартість новобудови сягнула майже  9 мільйонів гривень. В новобудові для дітей є все необхідне: просторі класи, затишна їдальня, велика актова зала та багатофункціональний спортзал. За кошти обласного бюджета придбано новенькі меблі.

«Держава приділяє багато уваги саме питанням освіти. Одним з головних завдань Президента України Віктора Януковича є модернізація освіти. Час не стоїть на місці і важливо щоб і приміщення навчальних закладів, і матеріально-технічна база відповідали усім вимогам сучасного світу», – наголошує голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк.