13-річна дівчинка винайшла супутник для виробництва кисню на Марсі


В Ізраїлі підвели підсумки конкурсу серед підлітків на створення супутників, які вплинуть на розвиток космічних досліджень.

Керівництво космічного агенства країни відзначило винахід 13-річної Роні Орон з міста Рамат-ха-Шарон.

Дівчинка назвала своє пристрій "Bio Sat". Він заснований на законах фотосинтезу. За її висновками, пристрій буде виробляти кисень завдяки капсулі з водоростями, передає Znaj з посиланням на techworm. Капсулу необхідно створити зі спеціальної мембрани, для того щоб утримувати воду, але пропускати повітря. Сонячне світло буде проходити через скляний купол і сприяти фотосинтезу.

У конкурсі брали участь підлітки у віці від 12 до 15 років. Після оголошення результатів конкурсу дівчинка подякувала батькам. Дівчинці дали можливість бути присутній на літньому таборі NASA у Флориді як переможниці конкурсу. Вона дуже чекає цього, бо мріє познайомитися зі справжніми досвідченими астронавтами.

"Мій батько, ортопед, був дуже щасливий, коли я почала своє дослідження. А мудрість матері допомогла творчо дивитися на життя", - сказала вона.

Нагадаємо, що NASA запускає проект з освоєння Марса і дослідженню ймовірності життя на цій планеті. Політ, запланований на квітень 2016 скасували через несправність деталі для корабля.