5 міфів про гроші, у які не можна вірити


Ми пропонуємо 5 грошових міфів, які вже застаріли, і які потрібно ігнорувати.

Міф 1. Спочатку треба оплатити всі борги, а вже потім почати заощаджувати

Звісно ж кредитні картки з великим відсотком – це жахливо, але ще гірше втратити роботу і залишитись взагалі без жодних коштів. Тим більше, якщо ви не маєте фонду для непередбачених витрат, як ви розірвете це кредитне коло? (Коли ви всі гроші вкладаєте у погашення кредитки, і не маєте коштів на окремому рахунку, у випадку термінової необхідності, ви знову повернетесь до дорогого пластику.) Краще поступово погашати кредитну карту, а частину коштів відкладати на окремий рахунок. Коли ви накопичите необхідну суму (краще, щоб це був ваш тримісячний дохід), ви зможете більше коштів вкладати у кредитку і швидко її закриєте.

How-Save-Money-Children

Міф 2. Краще розрахуватись готівкою, ніж карткою

Це твердження справедливе, тільки коли ви не можете контролювати своє бажання витрачати. В інших випадках використання картки приносить користь. Ви завжди можете зробити виписку і побачити, куди витратили кошти. Крім того, у карток завжди є додаткові привілеї, такі як кешбек, додаткові бонус та знижки на покупки.

mps-reliability

Міф 3. Анулювання кредитної картки покращує ваш кредитний рейтинг

Насправді, це не так. Для позитивної кредитної історії краще розраховуватись карткою і вчасно гасити її, або користуватись пільговим періодом. Якщо ж ви зовсім не хочете витрачати кредитні кошти, краще тримайте кредитну картку невикористаною, ніж відміняйте її. Коли картка потребує сплати щорічної комісії, потримайте її хоча б рік, а потім закрийте. Це краще вплине на ваш кредитний рейтинг у майбутньому.

Міф 4. Оренда житла – «гроші на вітер»

Це не завжди так. Оренда житла має свої плюси. Наприклад, вам не потрібно витрачатись на ремонтні роботи або на благоустрій під’їздів та прилеглої до будинку території. А якщо ви орендуєте житло в елітних комплексах, то часто можете користуватись додатковими послугами, такими як закритий паркінг, тренажерний зал або навіть басейн.tEq2ur4BМіф 5. Всі гроші потрібно вкладати в дітей

Мова йде не про їжу, одяг або дах над головою. Це – пріоритет для вас. Але на подальші витрати, пов’язані з освітою, одруженням та іншими потребами, іноді краще взяти кредит, а не витратити всі кошти, які ви збирали на свою майбутню пенсію. Якщо ви хочете мати забезпечену старість, на державу важко розраховувати, а кредит на пенсію вам вже ніхто не дасть.

За матеріалами Purewow