5 порад, як влаштувати комфорт вдома


Дизайнер інтер'єру з Австралії Емма Бломфілд дала кілька порад, як зробити домашній інтер'єр затишнішим. Виявилося, що секрет цього дуже простий - потрібно всього навсього правильно підібрати кольори.

Перша порада більше стосується жінок і їх психічному здоров'ю, тому що незважаючи на емансипацію і феміністичний рух, на кухні найбільше часу проводить саме жінка. Для спокою і комфорту краще обирати блакитні меблі і кахель, а також інші предмети. Тільки в цьому випадку психіка буде сприймати все спокійніше, повідомляє Знай з прсиланням на dailytelegraph.

Друга порада стосується кімнати, в яку люди заходять перед сном, щоб зняти стрес - ванна. На думку дизайнера, варто обирати предмети білого, бежевого або світло-жовтого кольору. Це можуть бути рушник, мило або інші підручні засоби.

Третя порада допоможе створити більш затишну атмосферу в спальні. Подушки в кольорі рожевого кварцу допоможуть налаштувати на легкість перед сном і розслаблення.

"Вам не доведеться ремонтувати всю спальню, щоб переробити її під затишну. Досить буде додати деякі прекрасні подушки і елементи декору, такі як вази. Це створить безтурботне відчуття", - каже Емма.

Четверта порада полягає в правильному оформленні вітальні, де найчастіше зустрічаються друзі і приймають гостей. Саме тому для оформлення вітальні потрібні такі кольори, які сприятливо діють на психіку. Щоб провести прекрасний час з друзями, потрібно додати зеленого, коричневого або синього.

П'ята порада стосується більше загального правила для застосування колірної гами. Дизайнер радить уникати коричневих, іржавих червоних і помаранчевих кольорів охри при декоруванні з рожевим кварцом. Для цього потрібно використовувати сірий, білий і інші пастельні тони.