Аномальні снігопади забрали життя людей в США, Японії, Гонконгу та Тайвані


Наприкінці січня по всьому світу проходять аномальні снігопади, не властиві цим регіонам. Негода забирає життя людей.

22 січня сніжний шторм обрушився на східне узбережжя США. У ніч на неділю метеорологи оголосили про закінчення бурі. Тепер, за твердженням синоптиків, циклон рухається у напрямку до Великобританії. Різні джерела подають інформацію, що через снігопади загинули від 24 до 28 осіб.

Державні установи та навчальні заклади у Вашингтоні не будуть працювати 25 січня через найсильнішої за останні 100 років снігопад, який обрушився на східні райони США. Інформацію підтвердили в американському Управління з персоналу.

Всі столичні аеропорти закриті, скасовано тисячі авіарейсів, обмежена робота метро і наземного громадського транспорту.

У 11 східних штатах країни через снігопад було оголошено надзвичайний стан, до 200 тисяч будинків залишилися без електрики.

У той же час, кількість загиблих в результаті сильних снігопадів, що обрушилися на західні, південні і центральні райони Японії, збільшилася до 9 людей, підтвердили в NHK.

Як стало відомо, 3 людини загинули під час снігового обвалу, що зруйнував їхній будинок в префектурі Тотторі на північному заході головного японського острова Хонсю. Ще 1 людина загинула в результаті ДТП. Раніше стало відомо про 5 загиблих внаслідок снігопадів у Японії. Кількість постраждалих перевищує 100 осіб.

Варто відзначити, що снігопади і різке похолодання обрушилися на південно-західну і центральні частині Японії 23 січня. Вперше з 1901 року на субтропічному острові Амамі-Осима випав сніг. На південному острові Кюсю, де сніг - рідкість, в містах Нагасакі і Кагосіма випало до 14 сантиметрів опадів.

Аномальні снігопади забирають життя людей в США, Японії, Гонконгу та Тайвані

Також жертвами аномальних холодів на Тайвані в минулі вихідні стали щонайменше 85 осіб, інформує Focus Taiwan.

З них 35 осіб загинули в повіті Таоюань на півночі острова, 31 людина загинула в столиці Тайваню Тайбеї, де 24 січня температура опустилася до +4 градусів за Цельсієм. Ця температура стала найнижчою для регіону за останні 43 роки.

У місті Гаосюн померли 16 чоловік у віці від 65 до 93 років. Причиною їх загибелі стали переохолодження і проблеми з серцем, викликані різким зниженням температури.

Лікарі радять жителям Тайваню намагатися по можливості не виходити на вулицю.

Аномальні холоди прийшли і в Гонконг, де стовпчик термометра опустився до 3 градусів вище нуля. Місцева влада скасувала заняття у всіх початкових школах і дитячих садах. Багато людей виявилися не підготовлені до холодів, бо більшість житлових будинків не обладнане системою центрального опалення.