Апеляційний суд Івано-Франківської області розглянув апеляцію директора школи до Андрія Мелішина


17 вересня 2013 року колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Івано-Франківської області розглянула справу батька першокласника за апеляцією директора початкової школи-садка м. Івано-Франківська на рішення Івано-Франківського міського суду.

В ході судового засідання встановлено, що батько надіслав поштою до школи-садка заяву на зарахування сина, яка отримана школою і зареєстрована в шкільному журналі обліку заяв батьків під номером 72. Згідно санітарних норм у даній школі є можливість створити тільки два класи по 30 учнів. Тому 12 батькам, в тому числі і позивачу було відмовлено у зарахуванні його дитини до вказаної школи. Усі шістдесят дітей, які зараховані до першого класу школи-садка, проживають в межах території освітнього округу, визначеного рішенням Івано-Франківського МВК.

Також в судовому засіданні встановлено, що дитина позивача стояла на обліку на зарахування в перший клас за місцем проживання  бабусі в іншому мікрорайоні міста, де відвідувала дитячий садок і обслуговувалась у територіальному педіатричному відділенні Івано-Франківської міської дитячої поліклініки.   

На сьогодні дитина навчається у першому класі базової загальноосвітньої школи територіального освітнього округу міста.

Рішенням колегії суддів Апеляційного суду Івано-Франківської області апеляційну скаргу задоволено, рішення Івано-Франківського міського суду скасовано. 

Нагадаємо, як повідомляло "Бліц-Інфо" директор дитячого садка відмовив йому у прийомі документів на навчання.

За словами пана Андрія дирекція івано-франківської школи-садка №6 відмовила йому у прийомі сина у 1 клас. Через відмову, батько подав позов до суду та виграв суд.

Івано-Франківський міський суд зобов’язав Віру Місяченко, директора школи-садок №6, зарахувати Олеся Мелінишина до першого класу. Проте вона не визнала рішення суду і подала апеляцію. А на однуму з останніх виконкомів заступник міського голови Михайло Верес запевнив усіх членів виконкому, що Олесь Мелінишин вчитиметься у цій школі незалежно від рішення апеліційного суду.

Але його сина так і не прийняли до омріяної школи.