Банківських працівників, котрі привласнили 249 тисяч гривень, судитимуть


Прокуратурою Івано-Франківської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо трьох працівників відділення банку в Надвірнянському районі, котрі збагачувалися за рахунок депозитних коштів вкладників.

Встановлено, що посадовці оформляли фіктивні договори, вказуючи у документах клієнта та банка різні суми депозиту. Різницю вилучали з каси та клали до власних кишень. Задля приховування злочинної діяльності працівники банку вносили неправдиві відомості до бухгалтерського обліку щодо фактичних розмірів депозитів та підробляли підписи вкладників.

Незаконна діяльність злочинного угрупування тривала майже три роки. Впродовж цього часу зловмисники привласнили 249 тисяч гривень. 

Досудове розслідування даного кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення,розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.1 ст. 366 (службове підроблення) КК України завершено. 

На майно обвинувачених накладено арешт. Двоє членів злочинного угрупування перебувають під домашнім арештом, а їхнього керівника оголошено в міждержавний розшук.

Наразі, обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні перебуває на розгляді Надвірнянського районного суду.