Батьківщина” вимагає від Генпрокуратури терміново відреагувати на побиття нардепа Ольги Сікори охороною Азарова


Фракція “Батьківщина” звертається до генерального прокурора з вимогою терміново відреагувати на побиття народного депутата України Ольги Сікори охороною прем’єр-міністра Миколи Азарова під час його візиту до Івано-Франківська.

Про це повідомив народний депутат, член фракції “Батьківщина” Віталій Ярема.
Сама Ольга Сікора сьогодні на брифінгу в парламенті продемонструвала синці, які в наслідок застосування грубої фізичної сили до неї охоронцями Азарова під час її спроби потрапити на зустріч прем’єра з працівниками ТзОВ “Карпатнафтохім”, пишуть "Вікна"

“Це підприємство знаходиться на території мого округу, на зустріч з прем’єром я пішла на прохання своїх виборців. Я пройшла рамку, дала перевірити себе металошукачем, показала сумку, депутатське посвідчення, але через 15 хвилин до мене підішли і попросили вийти з території заводу, оскільки мене немає у списку протоколу. Я підійшла на прохідну, де мав знаходитись представник протоколу, але його там не було, натомість представник охорони перегородив мені двері, зловив за руки та почав виштовхувати з території заводу і при цьому кричав на мене нецензурною лайкою…”, — розповіла Ольга Сікора.

У свою чергу народний депутат Дмитро Шлемко підкреслив, що за всю історію Івано-Фракцівщина ше не бачила такої безпрецедентної безпеки, як в день приїзду Азарова.
“На кожному кроці стояла міліція, ще трошки і вже б як у Китаї відстрілювали б горобців, щоб вони не літали”, — наголосив народний депутат, голова Івано-Франківської обласної організації ВО “Батьківщина”.

За його словами, дороги були перекриті по декілька годин і навіть народні депутати не могли доїхали до аеропорту.

Водночас, Віталій Ярема зазначив, що випадок, який трапився з Сікорою ще раз підтверджує, що правоохоронні органи працюють поза правовим полем, в ручному режимі і не виконують своїх конституційних функцій.

Як повідомляли ”Бліц-Інфо”, інцидент між охоронцем Державної служби охорони та надепом Ольгою Сікорою трапився минулого тижня перед візитом у Калуш Прем’єр-міністра Миколи Азарова.