Будівництво СБУ може знищити Голосіївський ліс


Скандальне будівництво на замовлення СБУ кварталу з 13-ти 27-поверхових будинків на території військової частини Е6642 по вулиці Полковника Потєхіна, 9 в Києві створює серйозні екологічні ризики для Голосіївського лісу.

Про це пише Тетяна Силіна у статті для DT.UA. інформує УП

Автор наголошує, що Голосіївський ліс опинився, по суті, в кам'яному котлі: нові житлові комплекси наступають на нього з усіх боків – з проспекту Науки, з Феофанії, з Одеської площі і Експоцентру. Нині нова атака – з вулиці Потєхіна.

"Голосіївський ліс як цілісний лісовий масив поступово розбивається на окремі частини і методично знищується", - зазначає член ради "Союзу порятунку Голосієво" Світлана Корольонок.

За даними вчених, посилене антропогенне навантаження на екосистеми Голосіївського лісу призводить до скорочення і фрагментації популяцій всіх обстежених рідкісних видів рослин.

Скриншот з відео ЕПЛ 

Ліс знаменитий своїми 300-400-літніми дубами та липами, які є справжніми пам'ятками природи.  

Як повідомлялося, громада Голосіївського району кілька тижнів поспіль блокувала будівництво ЖК "Берген" на вулиці Потєхіна, 9, яке ведеться упритул до нацпарку. 

СБУ надала можливість будувати на державних землях оборони комерційне житло. Конкурс на грандіозне будівництво кварталу з восьми 27-поверхових будинків на замовлення спецслужби виграла компанія, про яку ніхто з опитаних авторитетних представників будівельної галузі нічого не чув, і чий статутний фонд не перевищує 50 тисяч гривень.

Фото ДТ

З 3 тисяч 269 квартир, побудованих в житловому комплексі Bergen, тільки 327 планується віддати замовнику – СБУ, решта – призначені для комерційного продажу.

Ці квадратні метри вже активно розпродаються компанією "Фундамент Девелопмент", яка розмістила пункт продажу просто біля будівництва і розвісила рекламні білборди Bergen по всьому Києву.

Наприкінці січня СБУ просила забудовника багатоповерхового будинку по вулиці Потєхіна, 9 в Голосіївському районі Києві призупинити роботи через соціальну напругу.