Цьогоріч КП «Івано-Франківськводоекотехпром» не отримав з бюджету ні копійки


З початку року івано-франківське комунальне підприємство «Водоекотехпром» власними силами провело роботи на суму 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» повідомив головний інженер підприємства  Михайло Ткачук.

«Загалом ремонтні роботи стосувались загально-сплавної та фекальної каналізації, колекторів. Зокрема, збільшення діаметрів труб, перекладання колекторів з керамічними трубами. Вони вже вийшли з ладу, тому ми поміняли їх на залізобетонні чи поліетиленові. Такі роботи вже проведені на Хоткевича 54, Мазепи 167, Хоткевича 73,  Набережна 34 », - пояснює Михайло Ткачук.

За словами головного інженера, у планах підприємства ще виконати ремонтні роботи на суму понад 3 мільйонів гривень.

«До прикладу, реконструкцію каналізаційних мереж заплановано за адресами Галицька 100 – Хіміків, Бандери 162, Коновальця 149. На Хоткевича та Івасюка плануємо капітальний ремонт дощового колектора. Також у планах реконструкція каналізаційного колектора на Целевича за рахунок забудівника. Плануємо провести всі роботи до кінця року, але із залученням підрядників. Своїми силами вже не зможемо цьогоріч освоїти таку суму», - каже пан Ткачук.

Він також зауважує, що з початку року комунальному підприємству так і не виділили коштів з бюджету.

«Минулого року це були невеликі суми, та все ж виділялись. А цьогоріч досі ні копійки. Хоча вони є заплановані, та все ще не поступили. За фінансування з міського бюджету в нас заплановано експертизи проектів, кошторисів. Хочемо їх виконати, щоб зняти ці питання», - пояснює головний інженер «Водоекотехпрому»