Делегація Івано-Франківська відвідала Вінницю з офіційним візитом


6-7 вересня 2013 року делегація Івано-Франківська, очолювана заступником міського голови Панасюком Русланом Володимировичем, з офіційним візитом відвідала Вінницю.

В рамках візиту делегація взяла участь у міжнародній конференції "Процес стратегічного планування на місцевому рівні". Більше 50 представників різних міжнародних інституцій з 7 країн та багатьох міст обласного значення України були присутні на конференції.

Участь у міжнародній конференції взяли радник Президента України Марина Ставнійчук, представник Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, директор USAID в Україні, директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні, заступник голови Представництва Ради Європи в Україні, а також представники міжнародних проектів та програм ПРООН, ЄС та представники міських рад ряду обласних центрів міст України.

Як підкреслила представник Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Оксана Анфілова, потрібно реалізовувати принцип: «Необхідно розпочати з себе», згуртуватись, обмінятися досвідом та віднайти краще і, врешті, змінити життя на краще», як зробила це Вінниця.

На конференції учасники мали змогу ознайомитись із Стратегією розвитку "Вінниця-2020", із міжнародним досвідом розробки і впровадження міських стратегій, зокрема у м.Кельце (Польща), у м.Паневежис (Литва), а також із досвідом українських міст Києва та Львова.

 Заступником голови представництва Ради Європи в Україні Оленою Литвиненко було наголошено, що внаслідок довгих років централізованого управління місцева влада все ще має лімітовані можливості для того, щоб ефективно управляти місцевими бюджетами, покращувати якість надання публічних послуг, запроваджувати новаторські підходи. Децентралізація – це процес тривалий, але разом з тим потрібні рушійні сили і саме міста, громади цих міст і є носіями змін. В умовах обмеженості ресурсів особливого значення набуває стратегічне планування, яке передбачає дієву взаємодію влади і громади, ефективне планування та використання місцевих ресурсів.

Значною подією для м. Вінниця стало відзначення 650-річчя з дня заснування міста. Під час урочистостей заступник міського голови Р.Панасюк передав вітання вінничанам від міського голови та мешканців Івано-Франківська.

Крім участі в офіційних заходах, івано-франківська делегація ознайомилась із діяльністю Інституту розвитку у місті Вінниця, із позитивними напрацюваннями щодо отримання кредиту під державні гарантії для розвитку комунального господарства тощо для впровадження їх у м.Івано-Франківську.