Делегація з Івано-Франківщини відвідала I Свiтoвий Кoнґрес Украïнських Мoлoдiжних Органiзацiй


В Тернoпoлi у рамках Фoруму української молоді діаспори «Тернoпiль 2013» (ФУМД), вiдбувся I Свiтoвий Кoнґрес Украïнських Мoлoдiжних Органiзацiй (СКУМО), участь у якому взяли представники з 20 країн світу.

Привітав делегатів із початком роботи першого Світового конгресу українських молодіжних організацій у Тернополі і Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. Він передав вітання представникам українських молодіжних організацій світу від Президента України Віктора Януковича.

У своєму виступі Юрій Павленко наголосив, що Україна не обмежена державними кордонами, Україна там де є українці. За його словами, держава зобов’язана мати тісні контакти з своєю діаспорою, при чому розглядати її не тільки, як лобіста українських інтересів, а й через призму відповідальності за тих людей, які підтримують Україну за кордоном, які ідентифікують себе українцем. Уповноважений висловив переконання, що Світовий конгрес українських молодіжних організацій стане містком між українською владою і українською молоддю діаспори.

В роботі форуму брали участь і представники Прикарпаття, зокрема заступник голови ОДА Івано-Франківської області Роман Іваницький, начальник управління сім'ї і молоді департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту ОДА Мар'яна Озорович та голова Молодіжної адміністрації Ганна Крисюк.

«Нам справді приємно брати участь у заході, де молодь української діаспори консолідує і відстоює нашу державу, розвиває українську культуру і популяризує її на увесь світ», – наголосив Роман Іваницький.