Депутат облради Якимчук з гучною заявою покинув «Волю»


Депутат облради Михайло Якимчук вийшов із партії «Воля», бо незгоден з позицією та діями партійного керівництва.

Про це депутат написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Якимчук наголосив, що ціла низка корисних ініціатив та звернень щодо фінансування об'єктів соціально-культурного призначення відверто блокується керівництвом фракції.

«Також висловлюю свою принципову незгоду щодо подання законопроекту 5318, внесений одним з лідерів партії, що призвів до критики громадськості та Європейської комісії та також ставить під загрозу прийняття безвізового режиму між Україною та європейськими країнами», - додав депутат.

У партії натомість заявили, що це вони його виключили, а не він сам пішов. Мовляв,  через порушення фракційної дисципліни та діяльність всупереч позиції партії.

Нагадаємо, Юрій Дерев’янко намагається протягнути у Верховній раді скандальний законопроект щодо е-декларацій, що зобов’язує всіх співробітників, підрядників та співробітників підрядних організацій, які отримують кошти "від програм міжнародної... допомоги у сфері запобігання, протидії корупції (як безпосередньо, так і через третіх осіб)", вносити майнові декларації до Єдиного реєстру декларацій осіб, уповноважених на здійснення функцій держави. На думку відомих активістів-антикорупціонерів, цей закон - помста за те, що "штатному борцю з корупцією Дерев'янку довелося продемонструвати свої мільйони в системі Е-декларування".

До теми: Політичний шпагат: Депутат від ВОЛІ хотів одночасно догодити і виборцям, і партії