Депутати Івано-Франківської міськради розпочали серію інформаційних зустрічей у мікрорайонах міста


22 вересня депутати міської ради від фракції ВО «Свобода» Олег Капустяк та Оксана Савчук у своїх мікрорайонах провели інформаційні звіти за трирічну діяльність у міськраді. Участь у зустрічах взяв і народний депутат-свободівець Руслан Марцінків.

Народні обранці прозвітували за депутатську роботу, а також розповіли про конкретні справи, вирішені на округах. Громада мала змогу переглянути десятихвилинний фільм про роботу фракції націоналістів в Івано-Франківську, а також отримала інформаційний буклет зі справами свого депутата.

Народний депутат України Руслан Марцінків наголосив на основних напрямках діяльності «Свободи» як на загальноукраїнському політикумі, так і в місті зокрема. Нардеп наголосив, що ще будучи секретарем міськради зіткнувся з двома основними проблемами, що значно заваджали роботі депутатів. Перша проблема, за словами свободівця, - це центральна загальнодержавна антиукраїнська політика  уряду. «Уряд Азарова на чолі із Президентом окрім антинаціонального курсу, обрав ще й доволі дієвий метод – фінансовий. І мова йде не тільки про відсутність державної підтримки та фінансового сприяння, але й про блокування Державною скарбницею місцевих коштів», - підкреслив Руслан Марцінків. Другою ж проблемою перешкоджання ведення успішної роботи – це умисне протистояння мера та бездіяльність виконавчого комітету. Для підтвердження своїх аргументів нардеп навів конкретні рішення сесій міської ради, які досі не  виконуються. Але попри усі складнощі, свободівцям все ж вдалося виконати 65% передвиборчої програми.

Міські депутати Оксана Савчук та Олег Капустяк акцентували увагу на своїй роботі на виборчих округах. Депутат від фракції ВО «Свобода» по виборчому окрузі № 11 Оксана Савчук наголосила, що основним критерієм, якими керується у своїй роботі є постійний контакт з громадою. А саме завдяки такій співпраці можна досягнути справді вагомого результату. З основних кроків, що спрямовані на покращення житлового фонду, депутат назвала сприяння у ремонті численних сходових кліток, надання консультацій у написанні проекту для конкурсу ОСББ, ЖБК та БК, сприяння у проведенні капітальних ремонтів. Немало зосереджено уваги й на покращенні прибудинкових територій та зон благоустрою. Зокрема, немало сил затрачено на проведення ремонтних робіт на дорозі по вул. Миколайчука, проведення комплексного благоустрою та реконструкції прибудинкової території в дворі Миколайчука, 15, 15А, 17, 19 та Симоненка, 24. Чимале сприяння з боку депутата було зосереджено на організацію зон відпочинку для дітей, облаштування дитячих та спортивних майданчиків. Окрім того Оксана Савчук займається роботою з виховання молоді та дітей, організацією спортивних та культурно-мистецьких, благодійних заходів.

Олег Капустяк також окреслив основні віхи своєї депутатської діяльності. Облагородження відпочинкових зон та покращення благоустрою – ось основні напрями роботи депутата. Так за ініціативи мешканців проведено освітлення багатьох дворів на вул. Коновальця, Національної Гвардії, майже у кожному дворі встановлено чи відремонтовано дитячі майданчики. Олег Капустяк наголосив, що жодне звернення громади не залишається осторонь його уваги і в міру своїх можливостей всіляко намагається вирішити кожну проблему.