Депутати міськради Надвірної створили спецкомісію і направились до прокурора області за допомогою


На сесії Надвірнянської міської ради депутати розглянули питання про незаконну приватизацію, на їхню думку, земельної ділянки площею 14 га, неподалік Надвірної. Депутатами було створено спеціальну комісію із цього пиатння, яку очолив народний депутат України Юрій Дерев'янко.

Також було прийнято рішення впливати на голову Держземагенства, щоб він відкликав незаконновидані розпорядження про приватизацію землі, повідомляє НП.

Окрім того, як щойно повідомив наш кореспондент, який перебуває на сесії, місцеві обранці змогли отримати відповідь по приватизації землі від головного прокурора району Назара Грицюка.

Зокрема, посадовець повідомив, що на разі, згідно звернення депутатів обласної, міської рад та народних депутатів, по цьому факту триває прокурорська перевірка. До перевірки залучені земельні спеціалісти та спеціалісти з геодезії. Вже опитано ряд осіб.

Окрім того, прокурор запевнив депутатський корпус, що надасть відповідь на звернення, яке планує адресувтаи йому спеціальна комісія у терміни встановлені законом.

Щодо того, які заходи прокурорського реагування можуть повернути землю, то Грицюк відповів, що за результатом перевірки до винних осіб, які допустили таку ситуацію, будуть вжиті усі передбачені законом заходи.

На разі, депутатська комісія, голови фракцій у міській раді та сам міський голова відправилися на зустріч із голвлним прокурором області Олександра Каліфіцького,