Держфінінспекція в Івано-Франківській області виявила фінансові порушення в ДНЗ «Коломийський професійний ліцей сфери послуг»


Працівники територі­ального підрозділу Держфінінспекції вІвано-Франківській об­ласті – Коломийської об’єднаної держфінінспекції – під час ревізії фінансово-господарської діяльності Державного навчального за­кладу «Коломийський про­фесійний ліцей сфери по­слуг» виявили порушення, що призвели до втрат фінан­сових та матеріальних ресур­сів на загальну суму 128,31 тис. грн.

Зокрема, у результаті ре­візії встановлено, що окре­мим працівникам ліцею, по­рушуючи вимоги чинного за­конодавства, зайво нарахова­но та виплачено премії на су­му 25,2 тис. грн., надбавки та доплати на суму 19,8 тис. грн., а також відпускні на су­му 1,6 тис. грн, повідомляють "Коломийські ВІСТИ".

Внаслідок виявлених пере­плат із заробітної плати, за­йво перераховано внесків до державних цільових фондів на загальну суму 15,9 тис. грн., а також зайво сплачено єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду за біль­шими, ніж передбачено зако­нодавством, ставками із заро­бітної плати працюючих ін­валідів на суму 3,8 тис. грн.

Окрім того, ліцей провів зайві виплати бюджетних ко­штів внаслідок завищення обсягу наданих йому кому­нальних послуг на загальну суму 48,8 тис. грн.

За результатами проведе­ного контрольного заходу четверо посадових осіб при­тягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 164-2 КУпАП.

До об’єкту контролю засто­совано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.