Дітки із сімей учасників АТО відпочили в Угорщині


Якщо зима забарилася в Україні то в Угорищні діти її таки знайшли. 38 діточок із сімей учасників АТО три дні не лише вивчали історію Угорщини та знайомилися із пам'ятками архітектури, а й оздоровлювалися.

Проживаючи на озері Веленце, дітки мали змогу стати на ковзани. Такий подарунок ім зробив голова місцевого самоврядування Українців в Угорщині Юрій Кравченко. Дві години катання - і море вражень про зимовий куточок Угорищни, пишуть Паралелі.

Окрім цього дітки відвідали басейн з термальними водами, які лікувально впливають на організм дитини. Таким чином дітки привезли в Угорщину не лише акцію "Діти за мир в усьому світі", а й оздоровилися за короткий час.

Адже головним завданням, як заявив держсекретар Міністерства людських ресурсів Міклош Шолтес, для Угорщини є надання фізичної та психологічної реабілітації дітей із сімей учасників АТО. Адже їхні батьки повертаються з війни пораненими і війна, що триває в Україні, ранить їхні дитячі душі. Тому завданням Угорщини є повернути їм дитинство і віру в те, що мир скоро настане.

Під час перебування в Угорщині діткам показали славетний на увесь світ Угорський парламент на березі Дунаю. Це найбільша споруда в Угорщині. Опісля дітки побачили Будайську фортецю в Будапешті - це знаменита резиденція королів та історичний замок-фортеця, а також рибацький бастіон з кінною статуєю святого Іштвана. 

Також діти оглянули Площу Героїв в Будапешті, найважливішим об'єктом якої є Пам'ятник Тисячоліттю. А на завершення дітки з різних куточків України вперше в житті побачили, що таке Європейський різдвяний ярмарок.