Для чого івано-франківська “Самопоміч” проводила праймеріз?


На розгляд громади було представлено чотири кандидатури: Тарас Виноградник, Микола Гавриляк, Віктор Корбецький та Богдан Лесюк.

Нагадаємо, що влітку 2015 року івано-франківська «Самопоміч» оголосила, що проводить перші в Україні відкриті праймеріз.

Об’єднання пропонувало мешканцям Івано-Франківська вирішити кого саме буде висувати «Самопоміч» на міського голову Івано-Франківська на місцевих виборах в жовтні 2015 року, пишуть Версії.

С

За остаточними результатами Інтернет-голосування перемогу здобув Микола Гавриляк – 54.3%. Тарас Виноградник набрав 21.3%,  Віктор Корбецький – 6.4%, Богдан Лесюк – 17.9%.

Тим не менше сьогодні на сайті політсили з’явилось повідомлення, що Партія “Об’єднання “Самопоміч” висунула кандидатом на міського голову Івано-Франківська Кулинич Ірину.

2

Треба зазначити, як вже повідомляли кореспонденти Бліц-Інфо, ще до оприлюднення результатів так званого вікритого праймерізу громадські активісти та політологи висловлювали критично щодо методів його проведення. Адже віддавши свій голос за одного із запропонованих претендентів на кандидата в мери, неможливо було зрозуміти, куди пішов твій голос. Тоді керівник ГО "Самопоміч" Тарас Виноградник відповів координатору руху ЧЕСНО  в Івано-Франківській області Віталію Світлику, що вони проводять "внутрішній праймеріз". Мовляв, будуть результати, тож тоді будуть робити висновки. Очевидно, переможець праймерізу як кандидат на мерське крісло керівництво прикарпатської "Самопомочі" не влаштовував, тож результати "переграли" на партійному з'їзді. 

До слова, "відкритий підхід" Самопоміч обіцяла застосувати й до формування виборчих списків. 

До теми: Мода на "Преймеріз" або Як прикарпатські партії шукають "народних лідерів"

Відкритий праймеріз Самопомочі у Франківську виявився не таким вже й відкритим