До 2015 року в Івано-Франківській області планують реалізувати 25 проектів з енергоефективності


До 2015 року в Івано-Франківській області планують реалізувати 25 проектів на більш як 51 мільйон гривень з модернізації об’єктів комунального господарства.

Значна частина проектів стосується переведення котелень, що обслуговують соціальну сферу на використання відновлювальних джерел енергії, повідомляє ОДТРК.

За програмою "Питна вода" вже реалізовано 6 проектів на суму 131 мільйон гривень. Від запровадження проектів планується економія майже 4 млгн. куб. газу, що складає понад 3% від річного споживання.

Громади Івано-Франківщина вже 4 рік поспіль активно долучаються до реалізації таких проектів з розвитку місцевого самоврядування. Всі вони зорієнтовані на покращення енергоспоживання, створення генланів міст тощо.

Такі проекти активно підтримує і влада Прикарпаття.

"Ми щорічно проводимо конкурс з надання коштів на розвиток територіальних громад Івано-Франківської області. Так цьогоріч було профінансовано 64 проекти на загальну суму понад 75 000 від обласного бюджету. Всі проекти профінансовано" - зазначає голова обласної ради Василь Скрипничук.

Оголошено 4 поспіль конкурс з розвитку місцевого самоврядування територіальними громадами.