До місцевих бюджетів Івано-Франківщини надійшло майже 900 тисяч гривень туристичного збору


Впродовж десяти місяців п.р. платниками туристичного збору сплачено 862,1 тис.грн., що на 24,6 тис. гривень більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Дані показники свідчать про зацікавленість гостей у Прикарпатті, як туристичному краї. Потік туристів зростає, відпочиваючих у регіоні, зокрема, в Карпатах, дедалі більшає, а отже зростають надходження до місцевої казни. Зокрема, найбільші суми збору забезпечено суб’єктами господарювання Яремчанщини та м. Івано-Франківська, або майже 84 відсотки.

Нагадуємо, туристичний збір сплачується до місцевого бюджету за ставками, встановленими місцевими радами Івано-Франківської області, в межах від 0,5 до 1 відсотка від вартості проживання за місцем розташування готелів, мотелів, санаторних закладів.

Податковими агентами є адміністрації таких об’єктів, які справляють збір під час надання послуг, пов’язаних з тимчасовим проживанням, і зазначають суму збору окремим рядком у рахунку на проживання.

Також, податкові агенти повинні щоквартально подавати до відповідної державної податкової інспекції за своїм місцем надання послуг по тимчасовому проживанню декларацію по туристичному збору, яку за ІІІ квартал ц.р. необхідно надати не пізніше 11 листопада.