Домбровський кар'єр можуть перетворити на відпочинкову зону


Рекреаційною зоною з базами відпочинку може стати територія навколо Домбровського кар’єру Крім того, біля виїзду з міста в бік Копанок заплановані реабілітаційний центр і будинок для людей похилого віку.

Про це йшлося на громадському обговоренні проєкту Генерального плану Калуша. Це необхідна передумова для подальшого розгляду й затвердження головного стратегічного документа розвитку міста, інформують "Вікна".

Каркасом міста, за словами головної архітекторки проєкту Віри Колодової, є мережа доріг. Заплановано будівництво нової дорожньої розв’язки та об’їзної автомагістралі, яка проходитиме через Підгірки, Височанку і до дороги на Жидачів.

Також Генплан пропонує масштабне будівництво автодоріг. Зокрема, в ескізному проєкті є нова дорога, яка починається біля «Кахелини» і виходить на діючу дорогу на Височанці. Ще одна нова дорога пролягає паралельно вулиці Європейська і забезпечує вихід із Височанки прямо на перехрестя вулиць Пушкіна і Євшана. Також за ескізним проєктом Генплану змінюється конфігурація магістралі з Івано-Франківська на Долину, яка проходить через місто, — вулицями Івано-Франківська, Бандери, Грушевського, Долинська. А саме: пропонується збудувати нову ділянку від розвилки біля парку до вул. Грушевського, оминаючи центральну частину міста.

Біля озера, яке розташоване з боку села Мостище, за планом буде облаштовано відпочинкову зона. Поруч планують збудувати дитяче містечко (спортивний і розважальний комплекс), окрему споруду для Університету третього віку. Біля виїзду з міста в бік Копанок — реабілітаційний центр і будинок для людей похилого віку. На території, що на виїзді з Калуша в бік Івано-Франківська, проєкт Генплану пропонує будівництво спортивно-розважального комплексу, в районі вулиць Ринкова і Окружна — автостанції і стадіону. Ще одну відпочинкову зону заплановано влаштувати в Підгірках — на березі Лімниці — з готельним комплексом і базами відпочинку. На рекреаційну зону з базами відпочинку, базою велотуризму, мотузковим парком тощо планують перетворити територію навколо Домбровського кар’єру.

Проєкт Генплану також передбачає місця для розташування кладовищ, ще трьох нових пожежних депо, підприємства з переробки розсолів, сміттєпереробного заводу (поблизу ТЕЦ), сонячної електростанції тощо.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!