Двом прикарпатським хабарникам "світить" від двох до п'яти років


Як уже раніше повідомлялося на сайті УМВС України в Івано-Франківській області, прикарпатські УБОЗівці затримали посадовців на хабарі. Керівник одного із управлінь Івано-Франківської міськради, вступивши у злочинну змову з іншим посадовцем, вимагав у приватного підприємця 12 000 грн за сприяння у видачі дозвільних документів.

В ході оперативного супроводу кримінального провадження правоохоронці довели та задокументували причетність одного із посадовців до кримінального правопорушення згідно ч.2 ст. 369-2 «Зловживання впливом» Кримінального кодексу України.

Тепер правопорушникові інкримінують ще й «…одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозицію здійснити вплив за надання такої вигоди для себе чи третьої особи», що карається штрафом від семисот п'ятдесяти до однієї тисячі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, зі спеціальною конфіскацією.

Правоохоронці пообіцяли й надалі інформувати громадськість про нові подробиці розслідування. Слідство триває.

СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області