Екс-прем’єр-міністр Саксонії зустрівся з міським головою Франківська


Сьогодні, 22 червня, міський голова Івано-Франківська у рамках проекту «GIZ» зустрівся з професором Георгом Мільбрадтом, прем’єр-міністром у відставці федеральної землі Саксонія (Німеччина).

Під час розмови йшлося про розвиток інфраструктури міста, залучення інвестицій та правильну модель децентралізації.

«З того, що я почув, роблю висновок, що Івано-Франківськ рухається у правильному напрямку. Ви йдете тим самим шляхом, що колись пройшли усі федеративні землі Німеччини. Ваша економіка розвивається природно: від малого бізнесу – до середнього і великого. Головне правильно обрати пріоритети, а державі створити єдину формулу децентралізаційної реформи,» - зазначив Георг Мільбрадт.

Руслан Марцінків розповів про іноземні програми і гранти, які зараз успішно реалізуються в Івано-Франківську, та про досвід співпраці зі світовими кредиторами. Також міський голова наголосив, що зацікавлений у нових проектах, спрямованих на розвиток інфраструктури міста, покращення умов житлового і бюджетного сектору нерухомості. «У місті потрібно комплексно впроваджувати заходи з енергозаощадження. Тому ми зараз шукаємо кошти на це, адже громада сама не може дозволити настільки вартісні заходи,» - додав на завершення Руслан Марцінків.