Франківців закликають прийти на громадські обговорення щодо підняття вартості проїзду


Сьогодні в Івано-Франківську ініціативна група руху «Контроль маршруток» провела прес-конференцію, щодо майбутніх громадських слухань Івано-Франківського МВК щодо підвищення вартості проїзду у маршрутному транспорті до 5 гривень.

Активісти зазначили, що вони не проти підняття вартості проїзду, але в свою чергу перевізники повинні покращити якість надання послуг із перевезення, повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

"Ми в першу чергу хочемо добитися від перевізників виконувати свої зобов’язання. До прикладу, ще 1 вересня вони повинні були встановити gps-навігатори, а також мали видаватися квитки в яких повинен бути номер. Фактично цього вони не зробили", - розповів активіст Денис Квасов.

Також організатори звернули увагу на брудні маршрутки, хамство водіїв, їх зовнішній вигляд, а також збитковість деяких маршрутів.

Як зазначив Володимир Кушніренко, весною відбудеться новий конкурс громадських перевезень. Тож активісти заявляють, що намагатимуться зробити все для, щоб цього разу перевізники дотримувалися умов конкурсу.

Наостанок молодь закликала всіх мешканців міста прийти на громадські слухання 16 березня, щоб висловити власну думку та відстояти позицію громади.

До теми: Чи вплине подорожчання івано-франківських маршруток на якість надання послуг?