Франківська "Просвіта" відзначила 147 річницю створення


Сьогодні, 6 грудня, у приміщенні Народного дому «Просвіта» відбулися урочистості з нагоди Дня «Просвіти» та другої річниці Майдану.

На заході виступили заступник голови міського об’єднання ВУТ «Просвіта», отець Орест Путько з розповіддю про історію «Просвіти», а також перебування на Майдані і в зоні проведення АТО; поет-пісняр, письменник, лауреат Національної премії ім.Т.Г.Шевченка, професор Степан Пушик; автор та виконавиця співаної поезії, член Національної спілки художників України Зоя Слободян;  народний артист України, професор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Михайло Кривень, пише ГК.

Голова міського об’єднання ВУТ «Просвіта», професор, академік Василь Бойко привітав усіх присутніх із 147-річницею від дня створення товариства.

«Просвіта» – це найстаріше об’єднання, яке ставило перед собою високі цілі, які виконані, але не повною мірою. Міське товариство організувалося незадовго після обласного. З тих пір мене періодично обирають головою. Хочу чи не хочу, дозволяє здоров’я  чи ні, але треба», – зазначив він.