Франківські депутати просять передати місту санаторій "Сокіл"


Депутати міськради звернулися до Голови Фонду державного майна України та Генерального директора акціонерного товариства «ДТЕК Західенерго» щодо передачі Івано-Франківській громаді санаторію-профілакторію «Сокіл».

Як пояснив під час сесії міський голова Руслан Марцінків, Франківськ вже не перший раз просить ДТЕК передати цей табір, але як виявилось, частина будівель табору належить Фонду держмайна.

"Ми вже давно ведемо про це переговори. Адже частина належить товариству "ДТЕК Західенерго". Саме тому має бути така процедура", - пояснив мер.

Тож депутати підтримали звернення до компанії і ФДМУ, щодо передачі міській раді в користування рухомого та нерухомого майна санаторію-профілакторію «Сокіл», інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Сьогодні Івано-Франківській міській територіальній громаді вкрай необхідний додатковий позаміський заклад санаторного типу, адже єдиний позаміський заклад «Лімниця» не в змозі кількісно охопити ті потреби на оздоровлення дітей та осіб, що потребують санаторно-оздоровчих послуг.

У 25-ти кілометрах від м. Івано-Франківська, неподалік річки Лімниця, розташований санаторій-профілакторій «Сокіл», який має відповідну матеріально-технічну базу. Частина будівель зазначеного санаторію-профілакторію перебувають в приватній власності АТ «ДТЕК Західенерго» (об’єкт нерухомого майна загальною площею 2082,5 кв.м за адресою: с. Сокіл, вул. Данила Короля, 7), а частина будівель знаходиться в державній власності (об’єкти нерухомого майна загальною площею 5750,8 кв.м за адресою: с. Сокіл, вул. Данила Короля, 7/1А, 7/1Б, 7/1В, 7/1Г, 7/1Д, 7/1Ж, 7/1Л, 7/1К).

З метою забезпечення жителів Івано-Франківської міської територіальної громади та прилеглих до неї громад санаторно-лікувальними послугами, просимо розглянути можливість безоплатної передачі до комунальної власності Івано-Франківської міської територіальної громади рухомого та нерухомого майна санаторію-профілакторію «Сокіл», що знаходиться в с. Сокіл Івано-Франківської області та перебуває у власності АТ «ДТЕК Західенерго».

Разом з цим, враховуючи доцільність комплексного використання всіх об’єктів, що належать до комплексу санаторію-профілакторію «Сокіл», в тому числі і тих, що перебувають в державній власності, а також те, що такі заклади охорони здоров’я як санаторії, профілакторії, будинки відпочинку не можуть бути об’єктами безоплатної передачі відповідно до Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», просимо вирішити питання передачі виконавчому органу Івано-Франківської міської ради в користування рухомого та нерухомого майна санаторію-профілакторію «Сокіл» державної форми власності на максимально пільгових умовах враховуючи наміри некомерційного використання зазначеного об’єкта в цілях забезпечення жителів Івано-Франківської міської територіальної громади та прилеглих до неї громад санаторно-лікувальними послугами",- йдеться у зверненні.

До теми: Літо, сонце та розваги: Де можуть відпочити франківські дітлахи під час канікул

В Галицькому районі горів дитячий табір. Загинув син колишнього міського голови Бурштина.

Табір "Сокіл", де згорів підліток, перевіряє спеціальна комісія

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!