Франківський драмтеатр гастролюватиме містами України, щоб зібрати гроші для ЗСУ


Національний президентський оркестр та Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка об'єдналися, щоб підтримати нескорену націю та зібрати кошти на підтримку ЗСУ.

Запланований на 8 травня в Івано-Франківську старт проєкту «БІЙ за Україну» - до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом - доведеться скасувати, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами режисера-постановника Ростислава Держипільського, проєкт скасували через рекомендації міського голови Руслана Марцінківа не скупчуватись людям в одному місті з 7 по 9 травня.

Втім, з 10 до 22 травня проєкт гастролюватиме такими містами: Хмельницький (10.05), Чернівці (13.05), Кам’янець-Подільський (14.05), Львів (15.05), Ужгород (21.05) та Мукачево (22.05).

Диригент Національного Президентського оркестру Максим Гусак зазначив, що місія проєкту - зібрати гроші на підтримку Збройних Сил України та підтримати культурний фронт.

«Ми мусимо підтримати націю у цій важкій боротьбі за незалежність, яку ми ведемо дуже давно. Сьогодні ми на всю Україну, Європу декларуємо культурну ідентифікацію, як нації. Ми згадуємо, що наша музика, історія є унікальною. В цьому наша місія, наша сила, наше прагнення і наша мета»,- зауважив Гусак.

Заслужений артист України, ведучий проєкту Олексій Гнатковський додав, що під час туру будуть також звертатись до всіх з проханням деблокування Маріуполя.

«Перш за все нашою метою є перейти в контрнаступ за всі ці століття, впродовж який московська держава знищувала нашу культуру. Ми будемо говорити про всі історичні віхи, які були в нашій боротьбі. Будемо говорити про постаті, яких запирали. Будемо звертатись до всіх головнокомандувачів, президента, міжнародних культурних, медичних і інших організацій з проханням деблокування Маріуполя»,- наголосив Гнатковський.

Квитки на «БІЙ за Україну» можна придбати онлайн та у касі театру.

Учасники: Національний президентський оркестр (головний диригент Максим Гусак, музичний керівник – лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка Roman Grygoriv ), актори Івано-Франківського національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка, зірка театру і кіно Ірма Вітовська-Ванца , переможець телевізійного співочого талант-шоу «Голос країни» Сергій Лазановський, Хор Felicio (художній керівник — Наталія Байдак). Ведучий – заслужений артист України Oleksiy Gnatkovskiy.

Постановка н.а.України лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка Ростислав Держипільський.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!