Франківських рятувальників "підняли на ноги" через витік спирту з цистерни


Про це інформує управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації.

31 березня о 19.58 поступило повідомлення від чергового по Івано-Франківської дирекції залізничних перевезень (регіональна філія Львівська залізниця) про те, що на ж/д станції Хриплин працівниками станції виявлено незначне підтікання метанолу (метиловий спирт) через кришку горловини в двох ж/д цистернах ємністю по 60 тон.

По прибуттю мобільно-оперативної групи УДСНС в області до місця події факт підтікання підтвердився. До місця події було направлено відділення РХБР та відділення ГРЗ АРЗ СП УДСНС в області, повідомлено служби взаємодії. Працівниками станції дані вагони були передислоковані на тупикову гілку на безпечну відстань, проведено їх охолодження за допомогою водяних стволів від пожежного поїзда та організовано їх охорону.

О 21.30 факт підтікання усунуто та о 23.05 цистерни в складі товарного потягу (16 вагонів) вирушили до місця призначення в республіку Румунія. Причина незначного підтікання - встановлюється. Попередня причина - підвищення температурного режиму повітря навколишнього середовища.