Генштаб: Четверту хвилю мобілізації майже завершили


Під час проведення четвертої хвилі мобілізації військовим вдалося витримати заплановані показники та забезпечити гідну професійну підготовку бійців.

Про це в інтерв'ю розповів начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко, передає прес-служба Міноборони.

 «Ми практично закінчуємо четверту чергу мобілізації, причому з показниками, які були заплановані... Раніше ми були змушені гнатися за кількістю, за короткий термін готувати максимальне число спеціалістів, а тепер ми зробили наголос на професійній підготовці тих, хто потрапляє до війська», - сказав Муженко.

Він додав, що під час четвертої черги мобілізації термін підготовки військових спеціалістів складав півтора місяці й більше. «Це дало нам можливість готувати бійців більш якісно як у професійному плані, так і в психологічному», - зазначив начальник Генштабу.

Водночас, вдалося покращити і матеріальне забезпечення навчальних центрів. «Всі навчальні центри нині забезпечені технікою, озброєнням і всім іншим на 80 відсотків і більше. Під час навчання з'являються певні проблеми, пов'язані з інтенсивністю використання матеріальної бази, але це все робочі моменти, до яких ми готові», - наголосив Муженко.

Втім, допомога волонтерів та органів місцевого самоврядування досі залишається важливою для війська. «Нам допомагають як органи місцевого самоврядування, так і волонтерські організації, які, незважаючи на нормативні та адміністративні перепони, постачають війську багато необхідного і для підготовки військовиків у тилу, і для виконання завдань за призначенням на передовій», - резюмував начальник Генштабу.