Голова Укравтодору Євген Прусенко: «Міст через Бистрицю Солотвинську в Драгомирчанах готовий наполовину»


Голова Укравтодору Євген Прусенко заявив, що міст через Бистрицю Солотвинську в Драгомирчанах готовий наполовину. Із загальної вартості у 123,1 млн. грн. тут освоїли 64,6 млн.

«Проблема існує і потребує термінового вирішення, — йдеться у заяві Прусенка. — На жаль, будівництво на більшості повеневих об’єктів своєчасно не завершені. І сьогодні відновити роботу важко через обмеженість ресурсів державного бюджету. В цьому році кошти державного бюджету були спрямовані переважно на проведення ямкового ремонту. Всім відомо, обсяги руйнувань цього року вдвічі більше, ніж минулого».

Агентство повідомляє, що наразі є проектна документація на будівництво нового мосту довжиною 152 м. Вартість об’єкту — 123,1 млн. грн., в тому числі вартість об’їзного мосту — 6,2 млн. грн. На 1 січня 2013 року, обсяги виконаних будівельних робіт складають 64,6 млн. грн., або 50 % від проектної вартості. Тут влаштували об’їзну дорогу, збудували берегові та проміжні опори та майже наполовину прогонову будову.

«Зараз ми займаємось питанням залучення додаткового фінансування, — заявив Прусенко. — Розглядаємо можливість спрямувати відповідні кошти на продовження будівництва зазначеного мостового переходу».