Головний комунальник Франківська вважає, що недоречно порівнювати нашу ялинку з іншими


Цьогорічна головна ялинка Івано-Франківська викликала безліч дискусій серед мешканців і гостей міста.

Зокрема франківці в соцмережах активно обговорюють її дизайн. Одним вона дуже подобається, інші ж не задоволені виглядом головної новорічної красуні міста і вважають її «бідною». Багато хто порівнює нашу ялинку з іншими в сусідніх містах.

Саме тому кореспондент Бліц-Інфо звернувся за коментарем до головного комунальника Івано-Франківська Михайла Смушака за роз’ясненнями стосовно питань, які найбільше обговорюють містяни. Зокрема перш за все ми поцікавили про дизайн.

«В кожного є свій смак. Ми чомусь звикли, що чим більше і яскравіше – тим краще. В світі такого немає, там ціниться елегантність, скромність.  Я бував в європейських містах і бачив, що  новорічні ялинки там прикрашають тільки ілюмінацією і цього є достатньо.  А у нас звикли, що вся ялинка має бути обвішана різнокольоровими іграшками . Грона, які висять на ялинці, ми побачили в одному з європейських міст і подібні зробили самостійно в нас. Загалом, ялинка на яку ми рівнялися була минулого року встановлена в Німеччині. І там ніхто не казав, що вона «бідна». Ми маємо пишатися нашою ялинкою, адже вона така одна в Україні", - пояснює Смушак.

Окрім того чиновник розповів, що напередодні Нового року, комунальники ще  добавлять до дизайну ялинки  5 декоративних куль сніжку. Також Михайло Смушак прокоментував пости в соцмережах де порівнювали нашу і Чернівецьку ялинки.

«Коли говорять, що в нас ялинка обійшлася в 200 тисяч, а в Чернівцях тільки 140,  це не означає, що ми привезли ялинку з лісу за таку ціну. Основна частина коштів  - це ілюмінація. Хтось її купляє, а хтось використовує минулорічну, те саме з іграшками.  Окрім того після минулорічного падіння ми виготовляли нове кріплення для дерева. Щоб порівнювати речі, потрібно брати однакові показники.  Не порівнювати нову ілюмінацію в нас і минулорічні прикраси та освітлення на чернівецькій ялинці. Ми стару  ілюмінацію розвісили на деревах по стометрівці.  Адже  кожного року ялинка нова і не хочеться вішати ті самі прикраси, щоб вона була така ж як минулорічна. Стараємось щось змінювати», - обгрунтував свою думку головний комунальник.