Івано-Франківщина - одна із перших областей почала вакцинацію дітей проти поліомієліту


Першого жовтня до області надійшло 21 тис. доз вакцини проти поліомієліту інактивованої (ІПВ) та 67 тис. доз вакцини проти поліомієліту оральної (ОПВ) виробництва Франції, Sanofi Pasteur відомого європейського виробника.

Інактивована вакцина для профілактики поліомієліту  практично з  9-12 жовтня почала використовуватись для проведення першого і другого щеплення діткам у віці з 2 місяців від народження та всім тим, хто не отримав ще жодного щеплення проти поліомієліту.

Зважаючи на спалах поліомієліту в Україні (два випадки поліомієліту, викликаного вакциноспорідненим вірусом поліомієліту),  в області з 19 жовтня розпочато турову імунізацію проти поліомієліту вакциною ОПВ (оральною вакциною проти поліомієліту) дітям у віці від 2 місяців до 6 років. Таких раундів щеплень проти поліомієліту в цьому році буде два, в наступному – ще один, в якому отримають щеплення діти у віці до 10 років.

Медичні працівники області активно підготувались до імунізації проти поліомієліту - протягом липня – серпня 2015 року  обласні спеціалісти та працівники сімейної медицини брали участь у тренінгах, організованих Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ).  Такі тренінги з вакцинації  змінили розуміння практичними лікарями підходів до вакцинації та  надали можливість впевнено і професійно спілкуватись з батьками  і самими медиками щодо основ імунізації.  Наслідком  проекту є  значне зменшення кількості відмов батьків від вакцинації їхнім дітям, формування прихильності до вакцинації.

Tішить, що багато батьків турбуються щодо вакцинації своїх дітей - і готові сьогодні вакцинувати дітей – щоб захистити їх від небезпеки.