Івано-Франківська обласна філармонія у новому сезоні проведе тиждень української музики


На сьогоднішній прес-конференції з нагод початку 74 концертного сезону в обласній філармонії художній керівник Ігор Дем’янець заявив про проведення тижня української музики.

Як повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо» новинкою цьогорічного концертного сезону має стати ухил на автентичність та українську класичну музику.

«З 1 по 8 грудня у нас заплановано проведення тижня української музики. Також в рамках цих днів буде також відзначення ювілею композитора Мирослава Скорика», - розповів Ігор Дем’янець.

В свою чергу художній керівник академічного камерного оркестру «Harmonia Nobile» Олег Герета відзначив, що його підопічні будуть виконувати кращі, шедевральні, українські музичні твори.

Анжела Приходько, художній керівник струнного ансамблю «Quattro Corde» відзначила, що для її колективу це вже 14 концертний сезон і цьогоріч вони планують виконувати твори майстрів-ювілярів (тим для кого цей рік є круглою датою). А на тижні української музики вони готові представити публіці творчість івано-франківського композитора Віталія Маника.

Також, новим в цьому концертному сезоні будуть «Українські вечорниці». Як зазначив Ігор Дем’янець це буде театралізоване дійство, яке матиме на меті покази справжні вечорниці, а не їх сучасну інтерпретацію.

«А деталі вечорниць я розкривати поки що не буду. Відзначу, що це не буде просто поїдання вареників на сцені, воно має показити всю унікальність українських традицій» - відзначив Ігор Дем’янець