Івано-Франківська ОДА любить "Тойоти": Вишиванюк їздить на "Авалон", а його заступники на "Кемрі"


Голову Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюка та його заступників обслуговують сім службових машин. Балансова вартість автопарку – 879,4 тисячі гривень.

У Нідерландах чи Швейцарії міністр, який їде на роботу на велосипеді, – цілком звична картина. А от в Україні високопосадовець, який жваво крутить педалі на шляху до власного кабінету, щонайменше викличе здивування, а то й «ступор» у простих українців. Найчастіше депутати та чиновники згадують про ровери лише заради піару, пише Зік.

Михайло Вишиванюк для вирішення нагальних потреб прикарпатців користується службовою «Тойотою Авалон» (2008 р.в.) балансовою вартістю 214,2 тисячі гривень.

Також на «Тойотах», тільки моделі «Кемрі», їздять перший віце-губернатор Василь Плавюк та заступник глави ОДА Руслан Гусак.

Службові машини решти замів керманича Івано-Франківщини мають нульову залишкову вартість. Зокрема, за екс-заступником Василем Брусом закріплений Volkswagen-Touareg (2004 р.в.) балансовою вартістю майже 222 тисячі гривень, за Олександром Криницьким – Merсedes-Benz Е-320 (2003 р.в) балансовою вартістю 278,5 тисячі гривень, за Романом Іваницьким та радником голови ОДА Ігорем Зваричем – дві «Шкоди Супер Б».