Івано-Франківська ОДА впроваджує результати громадської експертизи


Результати впровадження рекомендацій громадськості обговорили на засіданні комісії, створеної у зв’язку з проведенням Інформаційно-аналітичним центром «Логос» та ВМГО «Студентське братство» громадських експертиз діяльності обладміністрації у сфері обласних «мовних» та освітньо-культурних видатків.

Про це повідомив Олег Яценко - експерт Інформаційно-аналітичного центру «Логос» - організації, що спільно з ВМГО «Студентське братство» здійснює антикорупційний моніторинг за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Засідання робочої групи, на думку експерта, засвідчило відкритість та прозорість в діяльності влади Прикарпаття. Присутні на засіданні представники структурних підрозділів ОДА на чолі з заступником голови обладміністрації Романом Іваницьким розповіли про те, які експертні пропозиції з акту-висновку громадської експертизи №1 від 28 серпня 2013 року вже втілено, а які буде виконано найближчим часом. Водночас, представники ОДА повідомили, що не можуть надати частину запитаних документів щодо правомірності здійснення «мовних» видатків обласного бюджету, адже саме обласна рада, відповідно до програми соціально-економічного та культурного розвитку області, є координатором обласної програми захисту і розвитку української мови на території Івано-Франківської обласної на 2013-2015 роки. Водночас, за словами Олега Яценка, на засіданні був присутній представник обласної ради, з яким було також обговорено внесення відповідних питань на найближчу сесію обласної ради.

В протокол засідання було включено пропозицію Олега Яценка щодо підготовки відповідних документів для трансформування даної робочої групи щодо громадської експертизи у постійно діючу консультативну робочу групу, яка сприятиме впровадженню вимог законодавства щодо проведення консультацій з громадськістю, розробки і моніторингу виконання цільових програм та оптимізації бюджетного процесу.

Учасниками засідання було також погоджено ідею про розширення складу цієї робочої групи за рахунок включення представників інших громадських організацій області, які хочуть залучитися до громадського  моніторингу, який ініціювали центр «Логос» і ВМГО «Студентське братство».