"Kalush Orchestra" став амбасадором проєкту "Збережіть українську культуру"


Український гурт, переможець "Євробачення-2022" "Kalush Orchestra" став амбасадором проєкту "Збережіть українську культуру".

«Ми, гурт Kalush Orchestra, своєю діяльністю робимо все для того, щоб показати всьому світу, що наша культура є! Вона жива! Вона існує! Зараз її намагаються знищити. Тому ми раді долучитися до проєкту «Збережіть українську культуру» і закликаємо кожного з вас поширювати інформацію та донатити на відбудову зруйнованих будівель і пам’яток. Давайте разом берегти нашу культуру разом та відновлювати те, що було зруйновано ворогом. Разом до перемоги!» – сказав лідер гурту Kalush Orchestra, Олег Псюк.

Зазначимо, що з початку повномасштабної війни в Україні росія вже повністю чи частково зруйнувала понад 500 пам’яток культури, інформує Міністерство культури.

Відтак наприкінці серпня Міністерство культури та інформаційної політики спільно з телеком-оператором Vodafone Україна презентували великий проєкт "Збережіть українську культуру", спрямований на залучення благодійних коштів для відбудови пам'яток культурної спадщини в Україні.  

Наразі на порталі завантажено 16 об'єктів з розподілом на категорії: “повністю зруйновані”, “пошкоджені” та “ті, які призупинили свою роботу”.  

Для реставрації, презентованих на порталі об'єктів, треба понад 470 мільйонів гривень. Але, зважаючи на кількість пошкоджених об'єктів по країні, цей список, на жаль, буде лише доповнюватися.

Нагадаємо, раніше до збору коштів долучився Святослав Вакарчук, який передав 350 тисяч гривень на відновлення Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!