Калуська ЦРЛ утилізує біовідходи у Львові


Про це нині повідомив заступник міського голови Калуша Василь Турчин сьогодні на засіданні виконкому Калуської міської ради.

На засіданні виконкому розглядали питання про виведення з експлуатації худобомогильника в районі урочища «Стрільбище» на Височанці, пишуть "Вікна".

КП «Екосервіс» і Калуській ЦРЛ проектом рішення рекомендували укласти угоду на обслуговування із Коломийський санутильзаводом. Проте, Калуська ЦРЛ, як стало відомо, утилізує біовідходи у Львові.

— Біологічні відходи ми складаємо у морозильних камерах паталого-анатомічного відділення. Йдеться про біологічні відходи із пункту переливання крові, пологового будинку і хірургії. Коли набирається достатня кількість, машиною веземо до Львова. На одному із тамтешніх підприємств є муфельна піч. Причому, ми машина прибуває у назначену годині, у відходи негайно утилізують. Для нас ця схема — зручна. Ми маємо підписаний договір із цією фірмою. До речі, єдині в області, — сказав Василь Турчин.

Як повідомляли «Вікна», минулого літа у Калуській ЦРЛ назріла проблема:  ніде було складувати й утилізовувати біовідходи.