“Карпатнафтохім” приєднується до національного страйку без зупинки роботи структурних підрозділів


У понеділок вранці, 2 грудня, частина працівників ТОВ "Карпатнафтохім", ПрАТ "ЛУКОР", Калуської ТЕЦ та ряду інших промислових підприємств, що розташовані за межами житлових масивів Калуша в напрямку сіл Верхня, Кропивник та станції Кропивник, не могли вчасно потрапити на свої робочі місця через перекриття руху автотранспорту страйкуючими – учасниками калуського Євромайдану.

Через деякий час в інтернет-ЗМІ з’явилася інформація про те, що працівникам нафтохімічних підприємств, які взяли участь у страйку, надходили дзвінки від їх керівництва про те, що за своє волевиявлення вони можуть поплатитися роботою. Про те, хто таке говорив, в якому підрозділі і чи, зрештою, мали місце такі факти на підприємствах “Карпатнафтохім”, “ЛУКОР”, – жодного слова. Тому спадає на думку, що ця інформація  не є правдивою, ідеться у повідомленні прес-служби ТОВ “Карпатнафтохім”, повідомляють "Вікна".

— Дальший перебіг подій у цей день під час проведення позачергової сесії Калуської міської ради, масових заходів на вулицях Калуша, які завершилися загальноміським страйком біля пам’ятника Р. Шухевичу, підтвердив те, що  подібних вказівок, а тим більше погроз з боку керівництва підприємств не надходило. Більше того, представники міського Комітету опору диктатурі закликали калушан поводитися цивілізовано, не давати волі емоціям і не організовувати будь-яких самовільних дій без попереднього погодження з координаційним штабом, що знаходиться у приміщенні Центру художньої і технічної творчості на вул. Сівецькій, 2, — повідомляє прес-служба. — На цьому зібранні також виступив голова об’єднаного профкому “ЛУКОР” — “Карпатнафтохім” Олег Кушлик, який оприлюднив заяву профкому з приводу суспільно-політичної ситуації в Україні.

У заяві, зокрема, йдеться про те, що об’єднана профспілкова організація “ЛУКОР” — “Карпатнафтохім” від імені працівників цих підприємств підтримує дії загальноукраїнського громадського комітету та приєднується до національного страйку без зупинки роботи структурних підрозділів, враховуючи їх вибухонебезпечність. Керівникам виробництв об’єднаний профком рекомендує взяти під особистий контроль їх роботу.

Згідно із заявою, об’єднаний профком взяв на себе функції страйкового комітету підприємств і з розробки заходів щодо участі представників трудового колективу в страйку, в тому числі і в роботі всеукраїнського майдану, а також зі збору коштів на його підтримку.

Виходячи із вищесказаного та несприятливої ситуації на ринку нафтохімічної продукції, коли лише місяць тому після річного простою було відновлено роботу основних виробництв, як їх зупинка, так і блокування роботи може лише нашкодити колективам ТОВ «Карпатнафтохім» і ПрАТ «ЛУКОР»  Калушу та регіону, ідеться у повідомленні прес-служби ТОВ “Карпатнафтохім”.