Кількість митних оглядів на Івано-Франківщині зменшилася вчетверо


З початку року на Івано-Франківській митниці Міндоходів проведено понад 1 300 митних оглядів, що склало 3,5 % від загальної кількості оформлених митних декларацій. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року відсоток проведених митних оглядів скоротився в 4,1 рази ( 14,5 відсотки).

Зокрема, в цьому році в митному режимі експорту проведено 0,5 відсотків митних оглядів, а  по імпорту - 6,3 відсотка. Ефективність таких оглядів склала 39 відсотків.

Фахівці митниці підкреслюють, що митні огляди проводяться лише за наявності підстав, визначених статтею 336 Митного кодексу України (у тому числі огляд та переогляд товарів, транспортних засобів комерційного призначення, огляд та переогляд ручної поклажі та багажу, особистий огляд громадян).

Угодою про фінансування програми “Підтримка секторальної політики управління кордоном в Україні” між Урядом України та Європейським Союзом передбачено зменшення кількості митних оглядів до показника, що складає не більше 5 відсотків, за допомогою повного впровадження підходу, що ґрунтується на аналізі ризиків, та митного пост-аудиту.