Кордон України незаконно перетинає 54-й «гумконвой» із Росії


На контрольовану сепаратистами угруповання «ДНР» частину Донецької області прибуває черговий «гуманітарний конвой» Росії.

За повідомленням прес-служби російського МНС, зранку 21 липня на неконтрольовану українською владою частину території Донбасу прямує «понад 40 автомобілів, які везуть понад 400 тонн гуманітарних вантажів – це харчі, медикаменти та навчальна література».

Це вже 54-й «гуманітарний конвой» Росії. Попередній, 53-й, прослідував 23 червня лише до Луганська. Раніше російські «гумконвої» складалися з більш як 100 автомобілів і розподілялися приблизно рівно між окупованими Донецьком та Луганськом.

В МЗС України неодноразово вимагали від Росії припинити порушення суверенітету України під приводом доставки «гуманітарної допомоги».

Президент України Петро Порошенко наприкінці січня назвав такі «конвої» «квазідопомогою». На його думку, вантажі, які «незаконно переправляє на Донбас агресор», складаються «з пального для танків та зброї для терористів».

Україна наголошує, що Росія введенням таких «гуманітарних конвоїв» із невідомими вантажами без згоди і дозволу української сторони грубо порушує українське і міжнародне законодавство. Таку поведінку Росії також критикує Захід.

Джерело Радіо Свобода.