Крайка і карантин: У Франківську до Дня міста пройшов онлайн-показ етномоди


Сьогодні, 7 травня пройшов перший в Україні онлайн показ колекцій молодих дизайнерів одягу з елементами вишивки та традиційними техніками.

Крайка - це проєкт, створений в Івано-Франківську, що має на меті показати світу осучаснений варіант національного одягу та донести красу й вишуканість українського вбрання. Назва розшифровується, як “Край Карпат”, та водночас “крайка” - деталь жіночого гуцульського вбрання, що закріплювала все разом та довершувала образ: як фестиваль “Крайка Design”, що поєднує молодих дизайнерів і глядачів. За три роки існування проєкту, Крайка вже відвідала Івано-Франківськ, Вінницю та Чернігів.

Проте цього року, через всесвітню пандемію провести показ не вийшло. Та організатори вирішили попри обставини таки провести «Крайку» до Дня міста онлайн. Тож це перший в Україні онлайн захід, де кожен зможе подивитися показ, отримати естетичне задоволення, оцінити роботи дизайнерів та побувати на світській події, не виходячи з дому.

На відео представлені колекції одягу дизайнерів, які були на міжнародних показах та тих, котрі тільки починають свій професійний шлях.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!