Кримчан закликають вже зараз запастися дровами


Окупаційна влада Криму закликає жителів півострова вже зараз запасатися дровами, не чекаючи ажіотажного попиту. Про це заявив заступник призначеного Москвою глави півострова Микола Янакі.

Про це повідомляє "Крим.Реаліі".

"Уряд республіки закликав жителів Криму почати закуповувати паливні дрова в найкоротші терміни і не очікувати ажіотажного попиту", - зазначив він під час "прямої лінії" у редакції газети "Кримська правда".

За словами Янакі, цьогоріч доручили місцевій владі закупити дрова якомога раніше.

"Я дав доручення муніципалітетам до 1 липня надати інформацію по школах, дитячих садках, фельдшерсько-акушерських пунктах і лікарнях, які опалюють дровами, щоб вони вже зараз почали закупівлю твердого палива", - сказав Микола Янакі.

У анексованому Росією Криму взимку 2015 року дрова перейшли в категорію дефіцитних товарів. Чергу на їх купівлю розписали до 2017 року. Російська влада півострова закликала місцевих жителів обмежити купівлю дров або використовувати вугілля.

20 лютого 2014 року Крим був окупований Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. РФ заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості".