Львів'янка травмувала ногу в Карпатах


24 липня о 23:45 до Служби порятунку поступило повідомлення від жительки міста Львова, про те, що під час руху з групою туристів, по гірському маршруту на полонині Середня поблизу села Стара Гута, вона травмувала нижню кінцівки та потребує допомоги рятувальників.

Для надання допомоги постраждалій, було направлено Пошуково-рятувальне відділення міста Івано-Франківськ у складі 6 осіб та 2 одиниці техніки. По прибутті до місця події, рятувальники іммобілізували нижню кінцівку потерпілій 1995 р.н., надалі травмовану транспортували до села Стара Гута, де передали працівникам екстреної медичної допомоги.

З метою зменшення виникнення нещасних випадків у гірській місцевості, Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області нагадує громадянам , що варто дотримуватися правил безпеки під час відпочинку у горах , також потрібно пам’ятати, що безпека в горах залежить від багатьох факторів, зокрема – належної підготовки, організованості, дисципліни, дотримання елементарних правил безпеки, відповідно підібраних одягу, взуття тощо, а також – від знання місцевості та її природних перешкод.Рятувальники просять туристів реєструвати свій похід у гірських пошуково-рятувальних підрозділах. Для зручності це можна зробити заздалегідь через онлайн - форми, розміщені на сайтах територіальних підрозділів Служби порятунку західного регіону.

Також рятувальники радять користуватися застосунком "Порятунок у горах". Цей додаток призначений для комунікації туристів з рятувальною службою, а саме:

• голосових дзвінків;

• передачі сигналів “SOS” із географічними координатами

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!