Macbook Pro 16 2021: безпрецедентна потужність в стандартному корпусі


На презентації в жовтні 2021 року компанія Apple знову здивувала своїх фанатів. Тепер предметом цього стали ноутбуки нового покоління, які по-справжньому вражають своєю технологічністю та потужністю.

В цій статті мова піде про новий Macbook Pro 16 2021 року випуску, який хоч і не перевершив вже існуючі ноутбуки та настільні комп’ютери, але революцію в світі Apple здійснив точно.

Що пропонує команда Apple цього разу

Macbook Pro 16 вважається одним з найкращих пристроїв для офісної роботи. З його допомогою можна вирішувати задачі будь-якої складності — від роботи з текстами, до найскладніших операцій, пов’язаних з обробкою графіки, медіаконтентом, 3D-моделюванням та ін. А при великому бажанні на цьому гаджеті і в ігри пограти можна, навіть незважаючи на те, що Макбуки не заведено вважати ігровими.

Характеристики Macbook Pro:

- Оперативна пам'ять. Цей тип пам’яті прямо пов’язаний з багатозадачністю і продуктивністю ноутбука. Від неї залежить кількість тієї інформації, яку пристрій може обробляти в режимі реального часу. Тому те, який об’єм вона має, впливає як на продуктивність при виконанні певних задач, так і на можливість їх виконувати в принципі. В Macbook Pro 16 рівень оперативки може складати 16, 32 і 64 Гб.

- Внутрішня пам’ять. В цих гаджетах застосовуються лише твердотільні накопичувачі (SSD), що цілком логічно для такого високого рівня. Об'єм внутрішньої пам’яті може складати 512 Гб, 1, 2, 4, 8 Тб. SSD демонструють просто феноменальну швидкість передачі даних, як складає 7.4 Гб/с. На момент написання цієї статті це найшвидші накопичувачі із всіх, які зараз існують.

- Дисплей Liquid Retina XDR. Макбук Про 16 оснащений чи не найкращим екраном в своєму класі, який здатен відтворити більш ніж 1 мільярд кольорів. Створений він на базі IPS-матриці та оснащений підсвіткою mini-LED з 10 тис. світлодіодів. При діагоналі 16.2 дюйми його роздільна здатність складає 3456x2234, що забезпечує щільність пікселів 254 PPI на 1 кв. дюйм поверхні, та загальну кількість 7.7 пікселів. Яскравість у звичайному режимі складає 1000 кд/м², а на піку можливостей досягає 1600 кд/м².

- Продуктивність. В Macbook Pro 16 застосовуються чіпи M1 Pro і M1 Max. Новий 10-ядерний процесор M1 Pro потужніший за попередника M1 на цілих 70%. Він має 33.7 мільярда транзисторів, а його пропускна спроможність складає 200 Гб/с. M1 Max має вже 57 мільярдів транзисторів та пропускну спроможність 400 Гб/с. На даний час це найпотужніший процессор в сім’ї Apple.

- Автономність. Розробник обіцяє до 21 години відтворення фільмів та до 14 годин інтернет-серфінгу. Зрозуміло, що лише для цього ноутбук використовуватися не буде. Але, якщо виконувати на ньому більш енергозатратні операції, ємності батареї в 100 Вт∙г має без проблем вистачити на один повний робочий день.

Це лише частина ключової інформації про Macbook Pro 16, але і з цього вже зрозуміло, що перед нами одна з кращих машин сучасності. Вартість тут відповідна. Ціна на Apple-ноутбуки у офіційних реселерів стартує з 98 тисяч гривень.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!