Маленькі долиняни зібралися у вертеп, щоб допомогти важкохворим дітям


Для вихованців суботньо-недільної школи римо-католицької прафії міста Долина уже стало доброю традицією від дому до дому розносити дух свята напередодні Щедрого вечора.

Танцювальний дитячий ансамбль «Перла» існує вже вісім років. За цей час діти дали понад 24 концерти за межами України на запрошення долинян, які проживають за кордоном, інформують ”Вікна” .

У Різдвяну виставу колектив збирається четвертий рік поспіль. Створити дитячий вертеп запропонував настоятель Парафії Ксьондз Кшиштоф Панасовєц. Разом з керівником танцювального дитячого ансамблю «Перла» - Галиною Регецькою, юні артисти ходять вулицями міста, розносячи дух свята від дому до дому, у місцеві заклади торгівлі та підприємства. Днями Вертеп завітав у кілька місцевих магазинів.

Перехожі зустрічали казкових героїв на вулицях з усмішками та запрошеннями колядувати до свого дому. Продавці та покупці магазинів споглядали дійство, знімаючи на камери мобільних телефонів. Директор супермаркету “Наш край” Олександр Черепок вважає таку затію хорошою ініціативою, адже в такий оригінальний спосіб місцеві таланти допомагають збирати кошти на лікування важкохворих дітей.

Частину зібраних пожертв, діти передають на благодійність вже другий рік поспіль. Активно співпрацюючи з благодійним фондом “Громади міста Долина”, минулого року благодійники передали гроші на придбання реанімобіля для фронту в рамках Акції «Збережи життя солдату».

Цього разу кошти спрямують на допомогу важкохворим дітям.