Масований ракетний удар по Україні: Ворог атакував п'ять областей


Вночі 28 липня російські окупанти завдали ракетного удару по Вишгородській громаді на Київщині, Миколаєву, Харкову, Дніпропетровській та Чернігівській областях.

Про це повідомляє місцева влада та військові.

Зокрема, як повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба, сьогодні зранку ворог наніс ракетний удар по одній із громад Вишгородського району.

"Обстріляний об’єкт інфраструктури. Інформація щодо жертв уточнюється. На місці вже працюють всі екстрені служби. Вкотре закликаю, не нехтуйте сигналами тривоги – спускайтеся в укриття. Війна триває, ворог продовжує підступно наносити ракетні удари", - написав він.

Як повідомляють у ОК "Північ", з 5:20 до 6:30 надійшло повідомлення про запуск близько 20 ракет із території Білорусі по Україні.

"Наразі відомо про прильоти 9 ракет по території Гончарівської громади Чернігівської області, які впали в лісовий масив. Також працювала наша система протиповітряної оборони. Про жертви поки не повідомляється", - повідомляють військові.

Два обстріли минулої ночі були і в Харкові. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов.

"Два обстріли Харкова за ніч. Обидва відразу після опівночі. Один ближче до центру, другий в одному із прилеглих до нього районів. Знову ракети С-300. Як результат – дві невеликі пожежі, загашені нашими рятувальниками. Інформації про постраждалих наразі немає",- йдеться у повідомленні.

На Дніпропетровщині російська армія накрила вогнем дві громади району - Зеленодольську та Апостолівську Криворізького району. За словами голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, жертв немає.

"Гатили по містах та селах з «Ураганів» та ствольної артилерії. У Зеленодольській громаді поцілили по самому Зеленодольську та Малій Костромці. У селі пошкоджені кілька будинків, зачепило водопровід та газовід. Люди не постраждали. У Апостолівській громаді вдарили по селу Українка. Є руйнування. Без постраждалих. У інших районах області на цю хвилину спокійно", - написав Резніченко.

 У Миколаєві під ранок теж пролунали кілька потужних вибухів. Про це повідомив мер Олександр Сєнкевич.

"Заклади освіти та житлові будинки постраждали сьогодні від ракетних ударів. російські терористи не зраджують собі і цинічно обстрілюють цивільну інфраструктуру Миколаєва. Ще одна міська школа практично повністю зруйнована. Там обвалилась частина будівлі. Поранення дістав охоронець закладу. У довколишніх приватних будинках побило вікна та покрівлю. Також ракета влучила на територію водної станції нашого Кораблебудівного університету, пошкодивши складське приміщення. На території одного з приватних підприємств від влучання боєприпасів загорілись залишки шроту. Пожежу оперативно ліквідували рятувальники ДСНС. Щодо житлових будинків, на цей час відомо про пошкодження двох багатоповерхівок",- каже очільник міста.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!