"Життя - це рух", - у мережу виклали фільм про художника Михайла Тимчука


"Малювання для мене - це щастя... Найбільше, про що я можу думати, - це про мистецтво..." - слова Михайла Тимчука, що звучать лейтмотивом у короткометражному фільмі "Життя - це рух"

Фільм створений Олександрою Дорощук - колишньою лікаркою діалізного центру, яка змінила професію. В 2019 році, продюсуючи деякий продакшн, вона зі своєю командою вирішила зняти конкурсне кіно для Kyiv International Shortfilm Competition. Неймовірна історія трансплантації нирки у Михайла і проект «Вам живопис - мені життя» надихнули обрати героєм фільму саме Михайла.

«Ми прекрасно провели час у Франківську, знімаючи його в студії, гуляючи по місту та відвідуючи виставки... Це був неймовірний день, насичений затишним спілкуванням і враженням від того, як Михайло творить і живе живописом, картинами, як він мислить, і яке велике в нього серце,» - пригадує одна з авторів фільму пані Олександра.

Тривалий час фільм не публікували через певні контрактні зобов’язання. Тому зараз так по-особливому цінуються ці короткі п’ять хвилин відео, які так точно описують Михайла Тимчука - геніальну творчу особистість і чуйного виняткового художника.

"Дякуємо Олександрі Дорощук та її команді за цей прекрасний фільм, за те, що зуміли показати Михайла таким, яким він був і назавжди залишиться в наших серцях", - йдеться на сторінці Михайло Тимчук. 

"Просто потрібно жити, посміхатись і цінувати життя" (Михайло Тимчук)

Нагадаємо, 26 грудня, на 41-му році життя відійшов у вічність відомий художник з Прикарпаття Михайло Тимчук. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!