Мережу підкорив товстий пінгвін на біговій доріжці


Британські вчені вирішили дізнатися чи змінюється хода у пінгвінів в залежності від ваги. І провели невеликий експеримент.

Всім відомо, що при ходьбі пінгвіни перевалюються з боку на бік, щоб зберегти якомога більше енергії. Орнітологи поставили пінгвінів на бігову доріжку, щоб з'ясувати залежність стилю його ходи від ваги, пише Знай

Фахівці британського університету Роухемптон провели експеримент на королівських пінгвінах, які більшу частину свого часу проводять у воді. Вони виходять на сушу лише для виведення потомства. Птахи набирають вагу за раніше до виходу на берег, бо їм там нема чим харчуватися.

Вчені вирішили порівняти, як зміниться хода пінгвінів в залежності від ваги. Вони провели експеримент на 10 випробовуваних з острова Росса, поставивши їх на бігову доріжку. Рухи птахів вимірювалися за допомогою акселерометрів і були записані на камеру.

Записи вели в два етапи. Спочатку на доріжку запускали ситих пінгвінів, які тільки що вибралися на берег, а потім розглядали, як змінювалася їх хода після голодування. Зазвичай птахи пересуваються зі швидкістю 1,2 км на годину.